Vragen, klachten, opmerkingen of wil je gewoon iets vertellen aan ons dan horen we dat graag! Stuur ons een e-mail en we zullen zo spoedig mogelijk antwoorden! We gebruiken graag e-mail om vragen en dergelijke te beantwoorden en te bespreken omdat we op die manier het snelst kunnen reageren.

Vul alstublieft uw gegevens in en daaronder een kort bericht. We zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.


 • 1

  maximale duur

  Het is belangrijk dat een single niet te lang duurt, zodat men het vaker wilt luisteren. De maximale duur van een single is 4 minuten en niet langer (Nl.metrotime.be, 2014).

 • 2

  hit-potentie

  Het nummer moet goed in het gehoor liggen en moet na een keer luisteren al interessant zijn voor de meeste mensen. De muzikant kijkt hier heel erg naar hoe het refrein in elkaar zit en of dit blijft hangen bij mensen. Het is belangrijk dat mensen een positief gevoel krijgen over het album (thelegacyofmusic.com, z.j.) .

 • 3

  het album vertegenwoordigen

  Het album is een geheel met daarin verschillende melodieën en verhalen. Er zijn muzikanten die er voor kiezen om een album uit te brengen met één verhaal. Dit heet een concept-album en soms een opera. Bekende voorbeelden hiervan zijn The Wall van Pink Floyd en Jesus Christ Superstar. Muzikanten die popmuziek schrijven kiezen gemiddeld niet vaak voor het maken van een conceptalbum.

 • 4

  fanbase (reclame, muziekprogramma’s, merchandise, platenlabels)

  Het uitbrengen van muziek en het optreden zijn manieren om nieuwe luisteraars en ook fans te werven. We moeten er wel stil bij staan dat we in een tijdperk leven waar bijna iedereen muziek luistert en uitwisselt via software. Denk bijvoorbeeld aan iTunes, Spotify of Youtube. Deze platformen zijn in deze tijd van groot belang om door te breken als muzikant. In de maand juni van 2017 telde Spotify wereldwijd 140 miljoen gebruikers, waarvan het er een jaar geleden nog maar 100 miljoen waren (Nrc.nl, 2017). Daarnaast is het belangrijk dat een muzikant aan platenlabels komt om via hen muziek uit te brengen en optredens te kunnen doen (Youtube.nl z,j.).