4 Tips Om Je Website te Automatiseren

Als je een website bezit moet je met ongelofelijk veel factoren rekening houden. Dit kan van alles zijn. Je wilt bijvoorbeeld actief blijven met artikelen en e-mails voor je inschrijvers van je nieuwsbrief. Dit kost je allemaal tijd om deze online te zetten en te versturen. Hieronder staat een aantal tips om processen op en rond je website GRATIS te automatiseren, zodat je meer tijd vrij houdt voor andere dingen.

 

1. Artikelen plaatsen

Voordat we je ingaan op deze mogelijkheid, gaan we er vanuit dat je WordPress gebruikt. Je kunt namelijk de artikelen die je al geschreven hebt ‘klaarstomen’ en daarna ‘inplannen’. Zorg ervoor dat je geschreven blogbericht/artikel opgeslagen staat en klaar is om online gezet te worden. Check altijd het voorbeeld van je bericht, door op de ‘voorbeeldknop’ te klikken. Dan zie je hoe je bericht eruit ziet wanneer je hem plaatst.

 

2. Autoresponderse-mailmarketing providers

Wanneer je iets wilt laten weten aan de klanten op je mailinglijst, kun je gebruik maken van autoresponders. Met deze techniek schrijf je je e-mails eerder voordat je ze verstuurd. Je kunt dan zelf een tijd instellen wanneer de mail ontvangen moet worden.

Autoresponders kun je toepassen bij bijna elke e-mailmarketingprovider.

 

 

3. Automatiseren voor de bezoeker

De bezoeker wil graag zo snel mogelijk een probleem opgelost krijgen. Hoe overzichtelijker je website hoe tevredener de bezoeker is.

Je kunt er namelijk voor zorgen dat de vraag van de bezoeker/klant al beantwoord wordt zonder dat ze hoeven te bellen of mailen. Dat scheelt jou heelveel tijd.

Hoe doe ik dit?

Als je hiermee aan de slag wilt, is het handig om te weten wat de meest gestelde vragen zijn. Voordat er iemand belt of een e-mail wilt versturen, laat je een lijst zien met de meest gestelde vragen en vraag je of zijn/haar vraag er misschien bij zit. Op deze manier zullen ze minder snel contact met je opnemen en scheelt dat je heel veel tijd.

 

4. Doorverwijzingen

Als je een artikel schrijft wil je de lezers wel eens doorsturen naar een site of een andere pagina. Je gebruikt hiervoor links. Deze links zien er dan zo uit:

http://www.zoverdiend.com/geld-verdienen

Dit ziet er uit als een stukje programmeertaal en is dus niet heel sexy om in een artikel te zetten. Gelukkig is er een mogelijkheid om links in een stukje tekst te verstoppen. Dit heet een hyperlink:

Ga naar de pagina

Op deze manier kun je laten zien wat de bezoeker kan met de verwijzing naar de pagina. Dit kun je ook doen met afbeeldingen:

zoverdiend.com_logo

Als je WordPress gebruikt, doe je dat op deze manier:

aanklibare afbeelding voorbeeld_zoverdiend.com

 

Tijd besparen

Als je internetondernemer bent kun je het ineens heel druk hebben. Je moet tijd vrij maken voor de belangrijke zaken en sommige dingen moeten wachten. We hopen dat je iets aan deze tips hebt gehad, zodat je tijd kunt besparen in je onderneming.

Leave A Response

* Denotes Required Field