13 Tips Voor Interessante Content

tips voor interessante content

Interessante content schrijven over informatie is een van de zaken waar veel ondernemers dwars mee zitten. Toch zorgen die teksten ervoor dat je meer bezoekers krijgt en hoger in de zoekresultaten komt. Maar het kan wel eens voorkomen dat je geen inspiratie hebt of denkt dat je alles informatiefs al op je website hebt gezet.

Hier zijn een aantal tips voor wat inspiratie voor goede en interessante content:

 

 • Een goede titel

‘Een goed artikel begint met een titel. De titel vertegenwoordigt de tekst die de bezoeker uiteindelijk moet gaan lezen. Dat betekent dat de titel bepaalt of de bezoeker geïnteresseerd is of niet.’

Een goede titel bevat het probleem én de oplossing van de bezoeker.

Voorbeeld:

Het probleem: de klant zoekt op internet naar een kwalitatieve en voordelige Apple Oplader.

De oplossing: Een lijst met links naar webshops die kwalitatieve en voordelige Apple Opladers verkopen.

Een mogelijke titel van dit artikel: 'Apple Opladers Vanaf €9,-'

 

 • Kies een van je categorieën van je blog

Door een categorie te nemen van je blog, kun je titels brainstormen voor nieuwe artikelen.

Voorbeeld:

Website: Creatief.nl

Gekozen categorie: waskrijt

Mogelijke titels:

Waar Koop Ik Goed Waskrijt?

Wat Voor Soorten Waskrijt Zijn Er?

De Beste en Voordeligste Waskrijt Merken

 

 • Maak de belangrijke woorden duidelijk door ze vet te drukken

 

 • Een inleiding

Schrijf een kleine inleiding van maximaal 5 zinnen. Op deze manier heeft de bezoeker een overzicht van wat er in de tekst staat. Doe dit niet als je een niet al te groot artikel schrijft.

 

 

 • Plaats een kopje boven elke nieuwe uitleg, verhaal of onderwerp voor de overzichtelijkheid

 

 • Poneer stellingen

Door stellingen te poneren in je artikel kun je lezers aan het denken zetten en hier krijg je vaak reacties door. Reacties zijn ook weer goed voor de optimalisatie van je website ;-)

 

 • Laat bewijzen zien

Voorbeeld:

Gemiddelde leeftijd van mens

De gemiddelde leeftijd van een mens verschild qua land. De leeftijd van de mens is afhankelijk van de levensomstandigheden. Dit zie je in de onderstaande afbeelding:

leeftijdverwachting_mens

 

 • Laat afbeeldingen zien

Voor de begripsdenkers is het fijn om bij een stukje tekst (van een uitleg of verhaal) een afbeelding te zien. Nog beter is om deze afbeelding aan klikbaar te maken die dan verwijst naar een website of pagina.

 

 • Vertel verhalen

Dit heet ‘Story-telling’. Mensen houden van verhalen en zeker als je ze dan ook nog uit een probleem kan helpen. Denk aan gebeurtenissen uit je leven waar je iets van geleerd hebt en deel deze op het internet.

 

 • Maak gebruik van video’s

Video is een veel krachtigere vorm van content dan tekst. Het gebruik van video’s is de meest populaire en interessante content vorm. Dit komt omdat de bezoeker alleen maar hoeft te ‘kijken’ in plaats van de tekst in zich op te nemen.

 

 • Quotes

Quotes geven meestal geen aanvullende informatie op je content, maar kunnen de bezoeker wel inspireren. Wees hierin creatief ;-).

Voorbeeld:

‘Een fout is niet het tegenovergestelde van wat goed is, maar de ontdekking van wat het wel moet zijn.’

- Oscar Weijma

 

 • Nummeringen en opsommingen

Opsommingen zijn lijstjes die meerdere begrippen weergeven. De bezoeker vindt het ook aantrekkelijk om een artikel te lezen met een titel als ’10 Werkende Tips Voor Autorijlessen’ of ‘7 Harde Feiten Over Amerika’. Deze getallen geven overzicht, omdat het artikel is opgedeeld in delen.

 

 • Schrijf over je eigen product

Als je al aardig wat content op je website hebt en er ook daadwerkelijk bezoekers komen, is dit een ideale plek om je eigen product te promoten. Een tip die we je willen geven is dat het slim is om je promotie te verstoppen tussen de content.

Voorbeeld:

Je hebt een onderneming die hulp verleent over het bouwen van een eigen huis. De titel is ‘3 Grote Problemen Bij Het Bouwen Van Een Eigen Huis

Je verkoopt een boek dat gaat over het bouwen van huizen. Dit boek kun je promoten door een banner of link te plaatsen tussen de content. Je ziet dat het artikel gaat over een probleem. Het boek is de oplossing van dat probleem. Zorg dat dat duidelijk wordt voor de bezoeker.

banner_klantenwerven

We hopen dat we je inspiratie hebben opgedaan voor het schrijven van nieuwe goede content. We vinden het leuk om te horen wat je hiervan vond in een reactie hieronder!

Leave A Response

* Denotes Required Field